Fler frågor inför En bok om dagens bokbyte:

* Vad gör du helst på fritiden?

Läsa och skriva kanske känns som väl uppenbara svar på denna fråga… Men annars tycker jag om att gå på teater och opera, laga mat, dricka vin och bjuda hem folk. När jag inte är gravid brukar jag springa, nu blir det gravidpilates istället. Det är fantastiskt skönt. I perioder broderar jag mycket, men det har inte blivit av på länge.

* Samlar du på något?

Skulle vara böcker då. Annars samlar jag teater- och operaprogram, och vykort som jag får. Men det är mer för minnenas skull, jag köper ju inte program från föreställningar jag inte har sett.

* Favoritfärg?

Lila

* Teve-serier som du uppskattar?

Som jag tidigare har bekänt på bloggen så gillar jag ju Förhäxad, annars är Vita huset en favorit. Har alla avsnitt av båda serierna. Av det som går på tv just nu är Solsidan riktigt kul.

* Favoritfilm? Eller: vilken slags film gillar du bäst?

Jag har lite svårt att komma ihåg filmer jag har sett, vilket kan vara praktiskt eftersom jag kan se samma film flera gånger utan att komma ihåg hur den slutar. Å andra sidan känner jag mig lika smart som en guldfisk, så jag jobbar på att förbättra filmminnet. Några filmer jag har gillat på senare tid är Monsieur Ibrahim och koranens blommor, Vid himlens utkant och Pans labyrint.

* Föredrar du te eller kaffe? Vilken smak?

I vanliga fall är jag definitivt en kaffedrickare, men sedan jag blev gravid har jag tappat suget för kaffe, så jag får säga te. Och då föredrar jag kryddiga eller rökta tesorter.

* Vilket slags godis tycker du bäst om?

Lakrits! Särskilt salt. Ju saltare desto bättre. 🙂

* Stjärntecken?

Oxe.

* Något som du verkligen skulle avsky att få i ett paket som ska föra tankarna till våren?

Nej, egentligen inget jag kan komma på. Jag har vissa problem med indiska smaker och mango, sedan jag tillbringade två veckor i Indien i vintras – precis när jag hade fått reda på att jag var gravid. Jag mådde konstant illa och har nu fått ett pavlovskt betingat illamående till lukten av indisk mat och mango. 😦

* Något som du verkligen skulle bli glad över att få i ett vårskönt paket?

En bra bok som jag inte hade hittat själv. Lakrits. Hjälp till mitt bloggprojekt att läsa en bok från världens alla länder. Omtanke från en okänd människa! Allt som är välment.

* Eventuella allergier eller födoämnesval (vegan, t.ex.)?

Jag är vegetarian och väldigt allergisk mot fisk, men det kanske inte är så vanligt med fisk och kött i paketen…

Annonser