Läste i senaste numret av Karavan att Argentinas ledande peronister vill flytta Borges kvarlevor från hans begravningsplats i Schweiz till Recoleta-kyrkogården i Buenos Aires (det är samma kyrkogård som Evita ligger begravd på). Detta skulle dock ske mot Borges sista vilja och har, enligt Karavan, lyckligtvis stoppats av Borges änka!

Jag tyckte det var en fascinerande historia och försökte googla för att ta reda på mer, men hittade inte så mycket på engelska. Däremot hittade jag Jeff Barrys trevliga blogg om B.A. med ett inlägg om Borges gravproblem. Barrys blogg innehåller dessutom ett 30-dagars tema om Borges. Har inte läst det än, men mitt intryck av bloggen är att den är seriös och intressant. Barry skriver att han är skribent och f.d. bibliotekarie, så det låter ju som om han skulle kunna vara till hjälp i förståelsen av Borges.

Blir verkligen sugen på att resa tillbaka till B.A. när jag får se alla bilder, från bl.a. Recoleta. Ett besök där rekommenderas varmt om ni någonsin reser dit. Och, för bokälskare, den fantastiska bokhandeln El Ateneo!

Annonser